Artigos publicados pela equipe do Nutrição é na Cozinha

15/07/2021 22:25

JOMORI Manuela Mika, PROENÇA Rossana Pacheco da Costa, ECHEVARRIA-GUANILO, Maria Elena, BERNARDO Greyce Luci, UGGIONI Paula Lazzarin, Fernandes Ana Carolina. Construct validity of Brazilian cooking skills and healthy eating questionnaire by the known-groups method, British Food Journal, v.119, n.5, p.1003-1016, 2017. doi: 10.1108/BFJ-10-2016-0448

JOMORI Manuela Mika, VASCONCELOS Francisco de Assis Guedes de, BERNARDO Greyce Luci, UGGIONI Paula Lazzarin, PROENÇA Rossana Pacheco da Costa. O conceito de habilidades culinárias: uma revisão com contribuições para o debate científicoRevista de Nutrição, v. 31, n. 1, p.119-135, 1 jan. 2018. https://doi.org/10.1590/1678-98652018000100010

BORBA, Thaís Peiter de; SILVA, Manoella Vieira da; JOMORI, Manuela Mika; BERNARDO, Greyce Luci; FERNANDES, Ana Carolina; PROENÇA, Rossana Pacheco da Costa; ROCKENBACH, Gabriele; UGGIONI, Paula Lazzarin. Self-efficacy in cooking and consuming fruits and vegetables among Brazilian university students: the relationship with sociodemographic characteristics. British Food Journal, v. 123, n. 6, p. 2049-2065,  2021. Emerald. http://dx.doi.org/10.1108/bfj-04-2020-0311.

JOMORI, Manuela Mika; CARAHER, Martin; BERNARDO, Greyce Lucy; UGGIONI, Paula Lazzarin; ECHEVARRIA-GUANILO, Maria Elena; CONDRASKY, Margaret; PROENÇA, Rossana Pacheco da Costa. How was the cooking skills and healthy eating evaluation questionnaire culturally adapted to Brazil? Ciência & Saúde Coletiva, v. 26, n. 6, p. 2379-2393, 2021. http://dx.doi.org/10.1590/1413-81232021266.22102019.

JOMORI, Manuela Mika; QUINAUD, Ricardo Teixeira; CONDRASKY Margaret D.; CARAHER, Martin. Brazilian Cooking Skills Questionnaire evaluation of using/cooking and consumption of fruits and vegetablesNutrition, v.95, p. 111557, 2022. https://doi.org/10.1016/j.nut.2021.111557

DEZANETTI, Talissa et al. Meal preparation and consumption before and during the COVID-19 pandemic: The relationship with cooking skills of Brazilian university students. Appetite, p. 106036, 2022.

JOMORI, Manuela Mika; BENEDETTI, Tânia Rosane Bertoldo; SOUZA, Fernanda Riscado de. Nutrição é na cozinha: relatos das atividades do projeto atividade física para terceira idade em tempos de pandemia. Extensio: Revista Eletrônica de Extensão, [S.L.], v. 19, n. 42, p. 84-105, 27 maio 2022. Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC). http://dx.doi.org/10.5007/1807-0221.2022.e85666.